PROGNOZA VREMENA

Južina se nastavlja do kraja listopada i dalje, pripremite kišobrane

25.10.2023 u 06:49

Bionic
Reading

Promjenjivo i iznadprosječno toplo vrijeme imat ćemo i sljedećih dana, vjerojatno do kraja listopada, pa i dulje.

'U srijedu će na istoku Hrvatske biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U noći i ujutro kiša, lokalno i izraženi pljuskovi s grmljavinom. Povremeno će puhati umjeren jugozapadni vjetar.

I u središnjoj Hrvatskoj u noći na srijedu česta i obilna kiša te izraženi pljuskovi, ponegdje i grmljavina. No veći dio sriede proteći će uz promjenjivu naoblaku i sunčana razdoblja, a uglavnom na sjeveru i poslijepodne je moguć pljusak. Vjetar većinom umjeren jugozapadni.

U gorju i na sjevernom Jadranu promjenjivo uz sunčana razdoblja, mjestimice s malo kiše, pa i u obliku pljuskova praćenim grmljavinom, koji će noći na srijedu biti česti i izraženi. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, na moru i u najvišem gorju mjestimice s jakim udarima.

  • +21
Kiša i jako jugo u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Glavnina kiše i u Dalmaciju stiže u noći i ujutro, ponegdje i u obliku izraženih i obilnih pljuskova praćenih grmljavinom. Tijekom dana promjenjiva naoblaka, sunčana razdoblja, ali i mogućnost za još poneki pljusak. Vjetar umjeren jugozapadni, ujutro ponegdje i jak.

Na jugu Hrvatske vjetrovitije, uz umjeren i jak jugozapadni vjetar. Neće biti posve stabilno, pa je povremeno moguć pljusak s grmljavinom, osobito u noći i ujutro. Dnevna temperatura od 22 do 24 °C.', prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Na kopnu idućih dana iznadprosječno toplo uz južinu. Svakog je dana moguća mjestimična kiša, pa i u obliku pljuska, uglavnom u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Dalmacije, a u petak i drugdje u unutrašnjosti, kada bi opet lokalno mogla pasti znatnija količina kiše.

Stabilno neće biti ni na Jadranu, a uz umjereno i jako jugo te južni vjetar i dalje će biti razmjerno vjetrovito. Poneki pljusak lokalno je na obali moguć svaki dan, ponegdje i uz grmljavinu, a uz jače naoblačenje česti i obilni bit će opet u petak.