prognoza

Jutra su hladna uz mraz, a danju prohladno - pogledajte kad stiže toplije vrijeme

20.12.2021 u 06:30

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, uglavnom u prvom dijelu dana uz prolazno umjerenu naoblaku, osobito u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu

U sjevernim i istočnim krajevima moguće slabe oborine, većinom kiša, mala mogućnost susnježice. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni, na udare i jak. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 4 i 8, na Jadranu od 10 do 14 °C.

  • +11
Snijeg u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U unutrašnjosti u utorak djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Zatim umjereno do pretežno oblačno, ujutro uz lokalnu maglu. U gorju će u srijedu biti malo susnježice ili snijega, a u četvrtak kiše. U utorak još umjeren sjeverozapadni vjetar u Slavoniji, a u četvrtak će zapuhati jugozapadnjak. Jutra hladna uz umjeren mraz, a danju prohladno. Od četvrtka porast temperature zraka.

Na Jadranu u utorak djelomice sunčano. Zatim pretežno oblačno. U srijedu mjestimice kiša na sjevernom dijelu, a u četvrtak posvuda kiša, ponegdje i izraženija. U utorak umjerena do jaka bura će slabjeti te najprije na sjevernom dijelu okretati na jugo. U četvrtak jugo u jačanju. Jutra poprilično svježa, čak i prohladna, a i danju razmjerno svježe. Tek od četvrtka toplije.