INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO

Jovev s djetetom pozvana na hitnu kontrolu bolovanja

04.02.2014 u 16:29

Bionic
Reading

Nakon što je sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel javno optužila za izmišljanje radnih mjesta i izdavanje lažnih računa, Jasmina Jovev pozvana je da s djetetom dođe u HZZO radi kontrole bolovanja

Kontrola bolovanja Jasmine Jovev izdana je nakon što je u emisiji 'Nedjeljom u 2' izjavila da je trenutačno na bolovanju. S obzirom na to da je bolovanje otvorila zbog bolesti djeteta, HZZO ju je pozvao da zajedno s njim dođe u HZZO.

'Nema tu ničeg spornog. Zbog bolesti sina, otvorila sam bolovanje, a danas smo uostalom imali dogovoren redoviti pregled. Sva je papirologija uredna i ja se nadam da će se i obznaniti javno da je sve u redu. Nisam nikada zloupotrijebila bolovanje', kratko je za tportal.hr rekla Jovev.

Podsjetimo, ona je u nedjelju kod Aleksandra Stankovića optužila sisačko-moslavačku županicu za otvaranje fiktivnih radnih mjesta za uhljebljivanje stranačkih kadrova te lažiranje računa za navodne domjenke koji su plaćani novcem Županije.


Ove nepravilnosti Jovev je prije devet mjeseci prijavila DORH-u, a u međuvremenu je ostala bez posla. Porezna uprava izvršila je nadzor imovine sisačko-moslavačke županice i njezine obitelji.

Odgovarajući na optužbe, Lovrić Merzel rekla je kako je riječ o političkom progonu. 'Jasmina Jovev otišla je na vlastiti zahtjev iz Županije na rodiljni dopust i tada je počela voditi kampanju HDZ-a. Riječ je o tome da je teško povrijedila zakon. Mnogo stvari o kojima je govorila je izmišljeno, jer ja joj nisam nadređena. Njoj je nadređena pročelnica i od mene nije mogla dobiti nikakav nalog', kazala je županica Lovrić Merzel poručivši da će odstupiti onda kad joj se dokaže krivnja.

Jovev je kazala kako je kampanju HDZ-a radila na temelju autorskog ugovora tijekom svog rodiljnog dopusta, da se savjetovala s pravnicima koji su joj potvrdili da je to zakonski dopušteno i da se ne kosi s opisom njezina radnog mjesta. Pozdravila je brzu reakciju HZZO-a koji istražuje njezin slučaj. Razočarana je, kazala je, jer tako brzo nije reagiralo Ministarstvo uprave i njihova inspekcija jer je i njima sve prijavila. Pravo je pitanje zašto je ona otjerana 7. veljače 2013. sa svog radnog mjesta, a na njezino mjesto raspoređen drugi službenik.