SPORTSKI INSPEKTORI DOBILI ZNAČKE

Jovanović o Mamićevom 'kartelu': Toga nema nigdje u Europi!

22.02.2013 u 14:21

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u Splitu je komentirao prijavu protiv nogometnih klubova Dinamo i Lokomotiva, koji su, po tvrdnji udruge Naš Hajduk, formirali kartel i ugrozili ravnopravnost natjecanja u nogometnoj ligi, pa javno pozvao Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja da u najkraćem mogućem donese odluku

'Upoznat sam s tim slučajem i zbilja se nadam da će AZTN što prije donijeti svoj zaključak. Već ranije sam upozoravao na tu situaciju, ona je u najmanju ruku dvojbena, a po razmišljanjima ljudi koji prate sport ne postoji nigdje u Europi! Dakle, postoji dovoljno materijala da se službeno ispita o čemu se radi i da se donese odluka po kojoj će svi u hrvatskom sportu biti ravnopravni', kazao je Jovanović.

Sportski inspektori iz njegovog ministarstva ovih dana konačno dobivaju šefa, glavnog sportskog inspektora te izlaze na teren, u klubove i sportske saveze. Jučer su dobili značke za identifikaciju.

Jovanović se upoznao s novim slučajem učeničkog nasilja u zagrebačkoj Graditeljsko-tehničkoj školi i, po njegovim informacijama, postupilo se po pravilniku koji služi za takve situacije.

'Najvažnije je spriječiti da se to ubuduće dogodi, pa smo za idućih mjesec dana pripremili tri konkretne konferencije na kojima će tema biti nasilje među mladima, a u njihovoj pripremi sudjeluje nekoliko ministarstava, pravobraniteljica za djecu i svi koji mogu pridonijeti da se taj problem smanji. Također, početkom ožujka imamo veliki skup ravnatelja škola gdje će tema također biti prevencija nasilja. Cilj je spriječiti ga i na najbrži mogući način pomoći žrtvama, ali i počiniteljima jer očito i ta djeca imaju probleme', kazao je Jovanović.

U Splitu je obišao gradilišta dviju škola, osnovne škole Pujanke i Srednje zdravstvene škole te najavio da su problemi s izvođačima radova riješeni i da će obje biti dovršene za 45 radnih dana.

'Kroz projekt javno-privatnog partnerstva u Splitu ćemo obuhvatiti četiri osnovne škole: Split 3, Kamen-Šine, Pazdigrad i nastavak gradnje Pujanki. Projekti su pripremljeni kako bi Ministarstvo dalo suglasnost za njihovo pokretanje, a time će se jako dobro riješiti problem osnovnog školstva u gradu', kazao je Jovanović.
Na sastanku s dogradonačelnikom Jurom Šundovim dogovorio je formiranje tima koji će raditi na raskidu ugovora s izvođačima Spaladium arene jer nisu izvršene obveze o izgradnji cijelog kompleksa te na traženju rješenja kako bi dvorana što hitnije otvorila vrata.