JEDNOGLASNA ODLUKA

Josipa Rimac podigla ruku, pa izgubila imunitet

25.09.2015 u 12:24

Josipa Rimac glasovala za skidanje svog imuniteta

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bionic
Reading

Sabor je jednoglasno skinuo imunitet HDZ-ovoj Josipi Rimac odnosno odobrio zahtjev da DORH može nastaviti voditi kazneni postupak u kojem se Rimac sumnjiči da je kao gradonačelnica Knina neosnovano stekla stambeni prostor. Za skidanje imuniteta glasala je i sama Rimac

'Ovo je redovita procedura koji smo i očekivali. To sam već rekla u svojim izjavama i ne vidim tu ništa neuobičajeno', kazala je Rimac novinarima u Saboru.

Podsjetimo, Rimac je za saborsku zastupnicu prisegnula prošli petak, samo tjedan dana prije raspuštanja Sabora. I danas se osvrnula na kratko trajanje svog mandata.

'O dužini mandata ne mogu komentirati jer HDZ nakon podnošenja ostavke saborskog zastupnika Jerolimova nije znao kada će zamjena stupiti na snagu, kada ću dati prisegu niti koliko će trajati ovaj saziv Sabora. To nije do nas i ne možemo na to utjecati', rekla je Rimac.

DORH je, podsjetimo, prije tri dana zatražio skidanje imuniteta novopečenoj zastupnici, kako bi mogao nastaviti istragu u kojoj je sumnjiči da je kao gradonačelnica Knina neosnovano stekla stambeni prostor.

Rimac je na zastupničku dužnost prisegnula prije tjedan dana, a u saborskim je klupama zamijenila Antu Jerolimova koji je ostavku na zastupničku dužnost podnio nakon što je mu je u travnju također ukinut zastupnički imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.