vrlo toplo i vruće

Još ujutro može biti kiše, a onda se vrijeme mijenja: Pogledajte kakav je vikend pred nama

26.06.2020 u 07:18

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Još ujutro uglavnom na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i u središnjim predjelima mjestimice će biti kiše ili pljuskova, vrijeme je u petak

Poslijepodne je uz lokalno jači razvoj oblaka poneki pljusak s grmljavinom najizgledniji na istoku zemlje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Slavoniji i jugoistočni, a na sjevernom Jadranu prolazno umjerena bura. Najviša dnevna temperatura između 27 i 31 °C.

U iduća tri dana u unutrašnjoosti sunčano uz malu, u nedjelju u gorju povremeno i umjerenu naoblaku. Potkraj ponedjeljka i u noći na utorak u sjevernim predjelima bit će sve više oblaka, a lokalno se očekuju i pljuskovi s grmljavinom.

  • +3
Split: život s koronom Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

Vjetar slab, u gorskim predjelima povremeno umjeren jugozapadni, a tijekom ponedjeljka u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Vruće, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka u dane vikenda uglavnom između 31 i 33 °C, a u ponedjeljak tek malo niža.

Na Jadranu vedro i vruće, a tijekom ponedjeljka na sjevernom dijelu mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na otvorenom moru mjestimice i sjeverozapadni, a krajem ponedjeljka na sjevernom Jadranu ponegdje i bura.