suspendiran zakon o tržišnom natjecanju

[FOTO/VIDEO] Kaos u Britaniji: Johnson poziva vojsku da pomogne riješiti problem s nestašicom goriva

27.09.2021 u 10:49

Bionic
Reading

Britanski premijer Boris Johnson razmišlja o tome hoće li pozvati vojnike da dostave gorivo na benzinske postaje nakon vikenda obilježenog panikom, javljaju tamošnji mediji

Proteklih dana stvarali su se dugi redovi vozila na benzinskim postajama. Neki su satima čekali da tankiraju svoj automobil nakon što su naftne tvrtke obavijestile da nedostatak vozača uzrokuje prometne poteškoće od rafinerija do benzinskih postaja pa su neki operatori ograničili tankiranje, a drugi zatvorili benzinske postaje.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AFPTV

Kwasi Kwarteng, ministar za poslovanje, energiju i industrijsku strategiju, u nedjelju je suspendirao zakon o tržišnom natjecanju za industriju goriva kako bi poboljšao komunikaciju između dobavljača da bi mogli osigurati opskrbu područjima kojima je to potrebno, javlja Independent.

Grant Shapps, ministar prometa, odbio je mogućnost podnošenja zahtjeva za vojnom pomoći kako bi se nadomjestio nedostatak vozača cisterni s gorivom.

Panična kupnja goriva počela je nakon što je u javnost iscurila informacija da je izvršni direktor BP-a izrazio zabrinutost da bi nedostatak vozača kamiona mogao utjecati na njihovu sposobnost praćenja isporuke goriva.

Nagli porast potražnje naveo je Udrugu trgovaca benzinom (PRA) da upozori na to da su u nedjelju bez goriva ostale čak dvije trećine od gotovo 5500 neovisnih prodajnih mjesta, a ostala su 'djelomično suha i uskoro će nestati'.

  • +7
Nestašica goriva u Britaniji Izvor: Zuma Press / Profimedia / Autor: Tayfun Salci