NEMA DOKAZA

Joca Amsterdam oslobođen krivnje za Pukanićevo ubojstvo!

02.03.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Prizivni sud u Beogradu pravomoćno je oslobodio Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam optužbi da je organizirao ubojstvo hrvatskog novinara i izdavača Ive Pukanića, a Željku Milovanoviću potvrdio je kaznu od 40 godina zatvora, na koju je osuđen kao neposredni izvršitelj ubojstva

Presuda za Milenka Kuzmanovića, koji se tereti za pomaganje, ukinuta je i vraćena Specijalnom sudu na ponovno suđenje, priopćio je Prizivni sud, a prenose srpski mediji.

U obrazloženju presude navodi se da je prvostupanjski sud donio pravilan zaključak, prema kojem tužitelj nije pružio sudu jasne i nedvosmislene dokaze za tvrdnju da je Jocić u prvoj polovici 2008. na teritoriju Republike Srbije organizirao kriminalnu grupu.

Nema dokaza ni za to da su joj pripadnici postali Milovanović i Kuzmanović, kao i Zagrepčani Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović, te tako organizirani izvršili ubojstvo Pukanića i Nike Franjića.

Jocić se nalazi na izdržavanju druge zatvorske kazne od 15 godina, na koju je osuđen zbog poticanja na ubojstvo Gorana Marjanovića 1995.

Rekonstrukcija kretanja atentatora na Ivu Pukanića i Niku Franjića