sumnjaju da je jedan od njih

Jeza u Splitu: Djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo netko dulje vrijeme šalje prijeteća pisma sotonističkog sadržaja

19.12.2020 u 14:15

Bionic
Reading

Osim s pandemijom, djelatnici splitskog Zavoda za javno zdravstvo bore se i s prijetećim pismima. Netko im već mjesecima šalje mračna, sotonistička pisma prepuna intimnih detalja koji pokazuju kako je autor pisama – vjerojatno jedan od njih

'Pisalo je da mi je duša prokleta, da neću naći nikakav spas, da su zazvani ti demoni, da samo čekaju trenutak kada će oni počet raditi protiv mene i nekakva planina Lisac, da će se spojiti planina Lisac', kaže Jelena Vukorepa, zaposlenica HZJZ-a Split za emisiju Provjereno.

Na mjestu te planine Jelena Vukorepa nikada nije bila, ali jest hodočastila na putu "El Camino". Znao je to očito i pošiljatelj pisma budući da joj je napisao da joj dušu spasiti neće ni taj put.

Istog dana kada je pismo poslano na Zavod, na njezinu kućnu adresu, kaže, stigao je brzojav s izrazom sućuti – kao da je njezina smrt već nastupila.

Prijeteća, mračna pisma s točnim nazivima demona koje se zaziva, ali puna i privatnih detalja, primilo je više od pet djelatnika Službe za mikrobiologiju. Osim toga, nekim su zaposlenicima izgrebani automobili.

"Takve riječi: 'Vrazi ližu, gmižu po tebi.' To je prestrašno što piše u tim pismima. Neki ljudi ih čak i godinu i pol dobivaju", rekla je zaposlenica koja je htjela ostati anonimna.

"Vi trebate zaštititi radnike u svakoj situaciji. Kontaktirali smo liječnika medicine rada, kontaktirali smo psihologa", rekla je Željka Karin, ravnateljica ZJZZ Splitsko-dalmatinske županije.