VRKIĆ TRAŽI ANALIZU KVALITETE

Jesu li visoki računi grijanja posljedica lošeg plina?

21.01.2014 u 13:37

Bionic
Reading

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić izjavio je danas kako je od Uprave tvrtke HEP-plin d.o.o. zatražio objašnjenje visokih računa za plin za prosinac unatoč blagoj zimi i da je predložio neovisnu analizu kvalitete plina.

Na konferenciji za novinare Vrkić je kazao kako se obratio HEP-plinu zbog svakodnevnih upita građana o visini računa za prosinac ispostavljenih u siječnju, a budući da je jedna od mogućnosti za povećanu potrošnju niža kvaliteta isporučenog plina, Gradska uprava je inzistirala na testiranju kvalitete plina, ali ne u sustavu distribucije plina, već u neovisnoj instituciji.

Na novinarski upit kako je moguće analizirati kvalitetu plina koji je već isporučen u prosincu, Vrkić je odgovorio kako bi to trebalo pitati tvrtku HEP-plin jer drži da su oni trebali trenutačno reagirati na upite nezadovoljnih građana i odmah analizirati uzorke plina.

Vrkić je rekao kako je grad spreman sudjelovati u pokrivanju troškova analize, ako bude nužno čak i u cijelosti, kako bi se, zbog zaštite interesa građana, dobio odgovor na ovo pitanje.

Izražavam žaljenje i negodovanje jer pojedine institucije više vode računa o tome kako da uberu novac, nego kako da rade u korist građana, poručio je Vrkić.

Izvijestio je kako je s Upravom HEP-plina dogovorio da se umirovljenicima s malim mirovinama omogući da svoj dug otplate u nekoliko rata.

Potpredsjednik osječkog Gradskog vijeća Drago Šerić (HSU) kazao je kako se Uprava HEP-plina suglasila s neovisnom analizom kvalitete plina, dodavši kako Gradska uprava nije mogla bez dokaza prihvatiti njihove tvrdnje da je isporučeni plin bio iznad standardne kvalitete.