HDZ O OPOZIVU

Jesu li se bunili protiv potpisa? Hasanbegović: Pa, potpisali su...

07.06.2016 u 09:53

Bionic
Reading

Iako, po svemu sudeći, HDZ danas pokreće proceduru za opoziv premijera Tihomira Oreškovića, u Banskim dvorima radi se kao da se u državi ništa ne događa. Dapače, jutros je održan i uži kabinet Vlade, redoviti uoči sutrašnje sjednice Vlade

Sjednica užeg kabineta započela je jutros u 9 sati, što je novinarima potvrdila i glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak, ali i ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

U Vladu su jutros došli i premijer Tihomir Orešković, potpredsjednik Vlade Božo Petrov te ministri Vlaho Orepić, Davor Romić, Tomislav Panenić te Dubravka Jurlina Alibegović.

Iako Zakon o Vladi predviđa da na užem kabinetu budu premijer te potpredsjednici uz poneke ministre, prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko jutros nije viđen u Vladi.

Iz Vlade je, doduše, u jednom trenutku izašao glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević, za kojeg se spekuliralo da bi nakon opoziva Oreškovića mogao biti novi mandatar. On je to za televiziju N1 opovrgnuo, a što je točno radio u Vladi, nije se moglo doznati jer je samo projurio pored novinara.