POSAO IZ SNOVA

Jeremić će primati plaću od 10 tisuća dolara

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Prema specifikaciji koju je Vuk Jeremić predao vladi Srbije, za njegov kabinet u New Yorku do listopadu 2013. treba izdvojiti 7,3 milijuna dolara, piše Blic

Iz te specifikacije proizlazi i da Jeremić, koji će obavlja godinu dana biti predsjedavajući Opće skupštine UN-a, neće imati plaću od 5.000 dolara, kako je više puta isticao, već bi on trebalo primati 10.000 dolara, saznaje Blic.
Prema dokumentu u koji je taj list imao na uvid, Jeremić je tražio i poseban budžet za propagandu u iznosu od 375.000 dolara, a građani Srbije bi trebali plaćati i stanarinu za stan njegovom vozaču na koju bi trebalo otići preko 6.000 dolara mjesečno.

Za benzin i uredski materijal Jeremić je zatražio 280.000 dolara, za selidbu 112.000, a za fotokopirne aparate, printere i telefone 300.000 dolara. U obrazloženju za zahtijevane troškove, Jeremić je naveo, kako Blic piše, da UN osigurava samo najnužnija sredstava koja su nedovoljna za obavljanje funkcije predsjedavajućeg 67. generalne skupštine UN-a.

Podsjetimo, troškove Jeremićeva ureda u New Yorku javno je kritizirao njegov stranački kolega gradonačelnik Beograda i zamjenik predsjednika DS-a Dragan Đilas, koji je rekao da je 7,3 milijuna dolara za ured Jeremića u New Yorku sramotno. Nedugo zatim u javnosti se pojavila informacija da je za Jeremićev ured već odobreno 2,9 milijuna dolara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi