BEOGRADSKI UČENIK

Jelinčič magistrirao na temi spora s Hrvatima

28.12.2011 u 15:54

Bionic
Reading

Slovenski populistički čelnik i predsjednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič magistrirao je prošloga tjedna na beogradskoj privatnoj Akademiji za diplomaciju i sigurnost, javlja portal Pozareport

Tema znanstvenog magistarskog rada Zmage Jelinčića je problematika razgraničenja teritorija između Slovenije i Hrvatske.

Pozareport otkriva da je Jelinčičev mentor bio Nenad Đorđević, inače prvi predsjednik srpske stranke Jugoslavenska udružena ljevica (JUL), kojoj je na čelu bila i Mira Marković, supruga bivšeg srpskog predsjednika Slobodana Miloševića.

Đorđević je danas biznismen i profesor i suvlasnik Akademije za diplomaciju i sigurnost u Beogradu.

Stranka Zmage Jelinčiča, prvog slovenskog političara protiv kojega je pokrenut postupak za utvrđivanje podrijetla imovine, na posljednjim izborima nije uspjela ući u parlament.

Jelinčič, poznat po šovinističkim ispadima, prije dvije godine zalagao se za organiziranje međunarodne mirovne konferencije za utvrđivanje međudržavne granice.

'AVNOJ-eve granice su nepostojeća kategorija, jer ni na Prvom, ni na Drugom zasjedanju AVNOJ-a nikada ni jedna riječ nije progovorena o pitanju granica. Sve granice unutar bivše Jugoslavije bile su administrativne i nisu nikada bile određene prema nekom međurepubličkom i međunarodnom ugovoru, već su bile rezultat dogovora komunističkih vođa', istaknuo je tom prilikom vođa slovenske desnice.

'Uvijek je pametno udružiti se protiv zajedničkog neprijatelja, a to je Hrvatska koja ima granične sporove sa svima. I sa Slovenijom, i sa Srbijom, i BiH i Crnom Gorom', rekao je Jelinčić.

Srbima je poručio da budu zahvalni Sloveniji što blokira članstvo Hrvatske u EU, jer bi 'Hrvati blokirali članstvo Srbije, BiH i Crne Gore'.