SOLIDARNOST S KOLEGAMA

Jednosatna obustava rada na tportalu

25.03.2011 u 10:49

Bionic
Reading

Članovi Sindikata novinara Hrvatske (SNH), podružnica tportal.hr, ali i brojni ostali kolege iz redakcije u 11 sati prekinut će s radom na jedan sat. U tom vremenu pridružit će se prosvjednoj povorci koju u znak podrške novinarima Večernjeg lista organizira SNH i Hrvatsko novinarsko društvo (HND)

Zaposlenici Večernjeg lista štrajkaju već treći dan kako bi primorali upravu da potpiše novi kolektivni ugovor i da odustane od ukidanja mnogih stečenih prava iz tog ugovora.

Štrajkaši upozoravaju da se vlasnik tog dnevnog lista, austrijska Styria, takvo što ne bi usudio napraviti u svojoj matičnoj zemlji. Večernjakovce su podržali i radnici Styrije Austrija, okupljeni u Radničkom vijeću.

Mirni prosvjed novinara započet će okupljanjem sudionika ispred Novinarskog doma u Zagrebu u 11 sati. Zatim povorka kreće Savskom cestom prema Večernjem listu, gdje će se okupljenima obratiti predsjednici SNH-a i HND-a Gabrijela Galić i Zdenko Duka te glavni povjerenik Podružnice SNH-a Večernji list Anton Filić

Osim iskazivanja solidarnosti s novinarima Večernjeg lista, cilj prosvjeda je upozoriti i na sve češće kršenje socijalnih i profesionalnih prava novinara u Hrvatskoj.