VODA DOŠLA DO ODLAGALIŠTA

Je li ugrožen okoliš zbog izlijevanja Plitvice?

01.04.2013 u 14:18

Bionic
Reading

Dežurne službe Komunalnog redarstva Grada Varaždina i Varkoma obišle su kritična mjesta ugrožena dizanjem podzemnih voda i vodostaja Plitvice.

U širem centru grada Varaždina utvrđeno je da je pothodnik u Ulici Petra Krešimira IV. neprohodan zbog desetak centimetara vode te je zatvoren za prolaz pješaka. Na rubnom gradskom području ophodnja je utvrdila da se rijeka Plitvica povukla u korito u naselju Jalkovec gdje više nema dežurstva, a u Plitvičkoj ulici, koja je jučer bila ugrožena vodom, stanari prazne vodu iz podruma i prizemlja. Zbrajaju i štetu koju, međutim, ne znaju kome prijaviti.

'Također je pregledano odlagalište bala u Brezju te je utvrđeno da bale nisu ugrožene zbog izlijevanja Plitvice. Oko odlagališta bala nalaze se tek veće mlake vode koje i inače nastaju kod obilnijih kiša, ali nema riječi o bilo kakvoj ugroženosti odlagališta od poplave', izvijestili su iz Grada Varaždina.

I dok u Gradu, sudeći po priopćenju, ne smatraju da ima većih problema na odlagalištu ni okolici, tako ne misle stanovnici Brezja. Njih prvenstveno zanima je li ugrožen okoliš zbog izlijevanja Plitvice koja je došla do odlagališta, a ne to jesu li il nisu ugrožene bale. Nezadovoljni načinom na koji se Grad Varaždin odnosi prema ekološkim problemima u tom dijelu Varaždina, za srijedu 3. travnja sazvali su osnivačku skupštinu udruge 'Eko Breza' koja počinje u 18 sati u Društvenom domu u VII. Mjesnog odbora.