SOLIDARNOST

Japan u srcu više od 1.000 malih Puljana

25.03.2011 u 17:07

Bionic
Reading

Kako bi izrazila suosjećanje i pružila podršku žrtvama katastrofe u Japanu, Grad Pula u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizirao je manifestaciju dječje solidarnosti pod nazivom 'Japan u srcu – Giappone nel cuore – Japan in the heart' koja se jutros održala u pulskom Amfiteatru. U manifestaciji je sudjelovalo više od tisuću djece

Djeca su uz pomoću papira u boji prikazala japansku nacionalnu zastavu u parteru Amfiteatra. Učenici triju osnovnih škola (Šijana, Veli Vrh i Centar) napravili su crveni krug zastave Japana u središnjem dijelu partera, dok su ostali bijelim papirima predstavili preostali dio japanske zastave.

Zbor Mići Zaro nastupio je s pjesmom 'Orkestar' autorice Linde Milani, a plesna skupina Pirueta izvela je plesnu točku 'Energy'. Cjelokupni program zabilježen je video i fotografskim zapisom. Spot će se preko kanala You Tube poslati djeci u japanski grad pobratim Hekinan i prikazati u svibnju na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada Pule.

'U ovom teškom trenutku svi smo solidarni s japanskim državljanima ali kad takvo suosjećanje dođe iz čistog dječjeg srca ta simbolična gesta ima posebnu vrijednost', izjavio je gradonačelnik Boris Miletić.

Pored toga, pokrenut je i natječaj za najbolji dječji likovni rad na temu 'Japan u srcu – Giappone nel cuore – Japan in the heart'. Svi pristigli radovi izložit će se u Istarskom narodnom kazalištu, a najbolji uraci će se uručiti predstavnicima grada Hekinana.