PREGOVORI S OPORBOM

Janukovič ponudio Kličku mjesto potpremijera

25.01.2014 u 19:59

Bionic
Reading

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič održava u subotu nove razgovore s oporbenim vođama, dok je ministar unutarnjih poslova nazvao prosvjednike ekstremistima, javlja BBC.

Janukovič je ranije rekao da će napraviti ustupke kako bi se okončala kriza u zemlji, obećavši rekonstrukciju vlade i izmjenu spornih zakona o kažnjavanju prosvjednika.

Međutim, jedan od vođa oporbe, Vitalij Kličko koji je također pozvan na sastanak, kazao je da sada prosvjednici žele da predsjednik da ostavku.

Do sastanka Janukoviča s oporbom došlo je nakon što su prosvjednici nakratko okupirali ministarstvo energetike u Kijevu, a prosvjedi se nastavljaju i u drugim gradovima širom Ukrajine.

Ranije je ukrajinski ministar unutarnjih poslova Vitalij Zaharčenko za nerede okrivio radikalne skupine. "Događaji posljednjih dana u ukrajinskom glavnom gradu pokazali su da su naši napori.. ostali bez rezultata", rekao je.

"Napustite radikalne skupine i sklonite se na sigurno mjesto", poručio je ministar u priopćenju. "Svi oni koji ostanu na Majdanu i u okupiranim zgradama smatrat će se članovima ekstremističkih skupina", rekao je.