ZA SVAĐU JE POTREBNO DVOJE

Jankovič pozvao na suradnju gospodarstvenike u regiji

31.12.2008 u 14:12

Bionic
Reading

Gradonačelnik Ljubljane i bivši direktor Mercatora Zoran Jankovič ocijenio je da bi u uvjetima financijske krize gospodarstvenici u regiji trebali razmisliti o ozbiljnijem povezivanju te da ni u tom smislu nije dobro pogoršanje odnosa Ljubljane i Zagreba

LJUBLJANA - "To je, što se mene tiče, loša priča političara, i jednih i drugih. Ne bih ulazio u to tko je više kriv, ali za svaku svađu je potrebno dvoje. U ovakvim situacijama najviše trpe poduzeća i ljudi koji u njima rade. Zato se predsjednici dviju vlada moraju odmah sastati i riješiti probleme", ocijenio je Jankovič, prenio je beogradski list Novosti.

Gospodarstvenici obiju zemalja bi morali izvršiti pritisak na političare kako bi se što prije prevladala kriza, kazao je ljubljanski gradonačelnik i dugogodišnji ugledni slovenski gospodarstvenik, dodajući da se na pitanje prevladavanja krize mora naći odgovor, jer će biti sve teže.

Govoreći o aktivnostima Slovenije vezanim uz odgovor na financijsku krizu, Jankovič je kazao da "situacija nije ružičasta" i da je "zavladala prevelika psihoza i panika". Prema njegovim riječima, "Slovenija priprema određene mjere, vodit će se računa o zaštiti nacionalne ekonomije, pomoći izvoznicima, smanjit će se porezi i doprinosi na plaće te će se davati olakšice za investicije".