kreću svakodnevne presice

Jandroković: Vjerujem da će se izbori održati, unatoč većem broju novozaraženih

  • S. S.
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 10:33
  • Objavljeno 18.06.2020 u 11:51
Bionic
Reading

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković održao je konferenciju za medije uoči početka kampanje za parlamentarne izbore. Kazao je da HDZ želi da kampanja bude korektna i usmjerena na budućnost, da se u prvom redu razgovara o programima i tome što koja opcija nudi građanima, da bude što manje difamacija

U fokusu našeg programa jest sigurnost. Smatramo da vrijeme u kojem živimo i ono koje je pred nama jest vrijeme velikih izazova i da će ključna stvar i pitanje za hrvatske građane biti upravo sigurnost i zaštita njihovih života i zdravlja, sigurnost u svakodnevnom životu, ali i sigurnost plaća i mirovina, rekao je Jandroković.

"Uputio sam naputak da ne želimo uzimati donacije od tvrtki koje su bile obuhvaćene mjerama oko covida-19. Ta su sredstva bila upućena kao pomoć za plaće radnicima tih kompanija i svaka donacija koja bi bila usmjerena od tih kompanija, bit će usmjerena u proračun Republike Hrvatske", rekao je Jandroković, prenosi N1.

Dodao je da će HDZ svaki dan, do 3. srpnja, održavati konferencije za novinare, gdje će govoriti o svom programu, ali i o aktualnim temama. Na zadnjoj će konferenciji, 3. srpnja, govoriti i predsjednik stranke, Andrej Plenković.

Nije htio precizirati koliki broj mandata HDZ želi osvojiti na parlamentarnim izborima. "Najbolja pobjeda je ona koja je apsolutna, koja omogućava da sami sastavljate Vladu, a mi ćemo se truditi da osvojimo što je veći broj mandata. Građani će odlučiti koji će to broj biti", rekao je Jandroković, dodavši da će osvoje li realnu većinu razgovarati s drugima, ali da im trebaju biti svjetonazorski kompatibilni i da su ti ljudi spremni za preuzimanje odgovornosti upravljanja Republikom Hrvatskom.

  • +24
Tradicionalna nogometna utakmica povodom godišnjice osnutka HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Upitan postoji li mogućnost odgode parlamentarnih izbora, zbog povećanog broja novozaraženih koronavirusom, Jandroković je rekao da vjeruje da će situacija biti takva da se izbori mogu regularno održati.

"Primijetili smo da porast broja zaraženih u drugim zemljama, a koliko sam primijetio, ovi novozaraženi su uglavnom povezani s BiH. Odgovornost je svih nas slušati naputke nadležnih službi. Sad se vidi da je dobro da smo se odlučili da idemo na izbore ranije, jer su trendovi takvi da je moguće da ćemo ponovno imati drugi val epidemije i bitno je da u idućih 20-ak dana svi budemo odgovorni i da čuvamo zdravlje svih nas", rekao je Jandroković.

Koronavirus Izvor: Ferrari / Profimedia / Autor: NIAID-RML

Što se tiče terenskog dijela kampanje, Jandroković je istaknuo da neće biti velikih predizbornih okupljanja, kakva su se događala ranijih godina oko izbora. "Očekuje nas intenzivan terenski rad, ali neće biti velikih megaskupova i sve što budemo radili, radit ćemo u skladu s epidemiološkim standardima", rekao je Jandroković.

Upitan za komentar na izjavu Miroslava Škore, da silovane žene s obiteljima trebaju odlučiti hoće li napraviti abortus, Jandroković je rekao da je već kazao što misli o toj temi. "To mi nije normalno", dodao je.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal