nema kontrole članova

Jandroković: Napravili smo propust, izjava o povjerljivosti je neprimjerena!

12.02.2019 u 10:23

Bionic
Reading

Izjava o povjerljivosti koju je središnjica HDZ-a poslala članovima, a prema kojoj bi i za izjave pred sudom trebali tražiti odobrenje stranke, je greška. Tako bar tvrdi predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković

'Napravili smo propust. Angažirali smo profesionalnu tvrtku za koju smo mislili da radi po jednakom obrascu izjave za zaštitu privatnosti. Nismo dovoljno obratili pozornost na tekst koji je išao uz poziv članovima na ažuriranje podataka. Izjava je neprimjerena i bit će u potpunosti izmijenjena. Žao mi je što se to dogodilo', rekao je za 24 sata glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Podsjetimo, prema pisanju Jutarnjeg lista, HDZ je članovima poslao izjavu o povjerljivosti, kojom se, potpišu li je, obvezuju da neće otkrivati nikakve informacije o stranci bez odobrenja stranke. Među ostalim, potpisom se obvezuju da podatke neće otkrivati ni pred sudom, što je u suprotnosti sa Zakonom o kaznenom postupku.

Je li ovo pokušaj kontroliranja i ušutkavanja članova kako ne bi s novinarima razgovarali i iznosili bilo kakve podatke u događajima u stranci, upitali su iz 24 sata Jandrokovića.

'Nije. To bi u današnje vrijeme bilo i nemoguće i neprimjereno. Jučer smo vidjeli kakva je točno izjava. Nije bilo dovoljno koordinacije između odjela za članstvo i našeg pravnog savjetnika. Nema nikakve političke pozadine u toj izjavi. Službe jednostavno nisu prepoznale da nešto što može vrijediti za korporativni sektor nije primjenjivo za jednu demokratsku stranku', kazao je Jandroković.

Odgovornost za ovakvu izjavu preuzela je tvrtka koju je HDZ angažirao, Apicura business Intelligence, koja je najavila da će izjavu izmijeniti.

  • +58
Gordan Jandroković Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL