KAJIN:

'Jakovčić je nasmijao cijelu Istru izjavom da nema veze s Hypom'

20.04.2015 u 11:37

Bionic
Reading

Nezavisni saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin izjavio je u ponedjeljak u Puli kazao kako je IDS-ov zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić nasmijao cijelu Istru subotnjom izjavom 'kako nema nikakve veze s Hypo bankom i njenim projektima u Istri'

'Sumnjam da bi, da nije bilo Jakovčića i Hypa, bio smijenjen bivši županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić koji je otvorio slučaj Hypa u Istri', rekao je Kajin na konferenciji za novinare, dodavši da su tada smijenjeni i urednici Glasa Istre kako bi se imalo kontrolu nad medijima. Upravo iz tog razloga, smatra Kajin, 'Istra koja je nekada bila zemlja sloboda, danas je poharana i pokradena zemlja'. Ustvrdio je kako sprega politike, pravosuđa i medija omogućila pljačku neviđenih razmjera u Istri.


Kajin smatra da i slučaj sa zemljištem na području Barbarige i Dragonere treba ponovno otvoriti i rasčistiti premda je to, smatra, 'sitnica prema onome što se događalo u Istri'. 'Neka se vrši pravda pa makar svijet propao', poručio je nezavisni saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

Potvrdio je da će sutra otići na razgovor s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović na Pantovčak, s kojom želi razgovarati, kako je rekao 'o korupciji u Istri i Hrvatskoj' te je upoznati sa stanjem u istarskim medijima koji su pod kontrolom čelnika IDS-a.

'Istra je pretvorena u prostor straha i medijskih manipulacija, a sve se to financira javnim novcem, što je nepojmljivo', zaključio je Kajin.