OBLJETNICA IDS-A

Jakovčić: Budućnost Istre je u europskoj orijentaciji i regionalnoj autonomiji

14.02.2012 u 20:34

Bionic
Reading

'IDS je spreman i narednih godina voditi Istru na dobrobit građana kao što smo to radili i ovih 22 godine', poručio je večeras na proslavi obljetnice osnutka IDS-a predsjednik stranke Ivan Jakovčić

'IDS je u ovih 22 godine bio u svakom trenutku s građanima Istre i nosio odgovornost za političko djelovanje', kazao je Jakovčić, istaknuvši da budućnost stranke počiva na činjenici da Hrvatska postaje članica EU. 'Istra i IDS su odigrali važnu ulogu u približavanju Hrvatske EU, a sada i ulasku. Istra je danas poznata i priznata u Europi', kazao je Jakovčić, naglasivši da će ulazak zemlje u Europsku uniju afirmirati Istru kao regiju, a europska orijentacija, koja uključuje i pravo na regionalnu autonomiju, postaje nova dimenzija političkog djelovanja.

'Pravo na regionalnu autonomiju, prevedeno na normalni jezik, znači više novaca, više ovlasti za ovu regiju, pa i za druge ukoliko to žele', izjavio je Jakovčić, napomenuvši da je regionalna autonomija IDS-ova vječna tema od koje se ne odustaje.

Kako je istaknuo, IDS već počinje s pripremama za lokalne izbore, najavivši i da je 'vrijeme za nove ljude, da neki počnu razmišljati da mjesta koja zauzimaju prepuste novim generacijama'.