hak izvještava

Jak vjetar: Samo za osobna vozila dionica A6 od Kikovice do Delnica

12.10.2020 u 07:19

Bionic
Reading

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila)

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu i osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Na dionici autoceste A1 tunel Sveti Rok - vijadukt Božići brzina je ograničena na 60 km/h zbog jakog vjetra.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje.

Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Zbog radova i privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje i zastoji.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka.