BANDIĆ U KUHINJI

'Ja sam kao Mozart!'

  • Autor: Marina Barukčić
  • Zadnja izmjena 01.01.2010 18:58
  • Objavljeno 01.01.2010 u 13:15
bandićeva sarma

bandićeva sarma

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Drago Sopta

Predsjednički kandidat Milan Bandić prvi dan nove godine, nakon čestitanja, obilaska rodilišta i trčanja po Sljemenu, bacio se na posao kuhanja sarme za svoje prijatelje u restoranu Skenderica u zagrebačkim Remetama

Za Bandićevu sarmu potrebno vam je puno ljubavi, strpljenja i ječmena kaša ili integralna riža jer, kako je Bandić naučio na satovima biologije, 'ljuske oko zrna imaju najviše vitamina'.

Josipović i Milanović na 'Večeri za pet'

Bandić je sebe u kuhinji usporedio s Mozartom: 'Volim reći da sam kao Mozart u kuhinji. Sve što radite, pa i kada idete u ribičiju ne smijete biti nervozni, sve morate raditi smireno.'

Sarmu je, tvrdi, naučio kuhati sam, a na pitanje kada je skuhao prvu sarmu rekao je: 'To je kao da me pitate kada sam neke druge stvari napravio prvi put.' U svakom slučaju, prva sarma mu je bila ćorak. 'Sve što prvi put radite bude ćorak, dok se ne naučite', objasnio je Bandić, koji nakon četvrtog izbora za zagrebačkog gradonačelnika želi prvi put na Pantovčak. Hoće li to biti ćorak, vidjet ćemo 10. siječnja.

'Moje je srce tako veliko'

Na pitanje koga bi pozvao na 'Večeru za 5', Bandić je rekao: 'To je teško odlučiti. Moje je srce tako veliko, teško je šest osoba izabrati.' Ipak, rekao je da bi bez problema pozvao protukandidata Ivu Josipovića, pa i bivšeg šefa, predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, a i još nekoliko dana aktualnog predsjednika Stipu Mesića
'Tko tebe batinom, ti njega sarmom', dodao je Bandić.

Četiri zida njegovog doma drži supruga, a za sebe kaže da je odličan suprug: 'Da zapalite svijeću na Kamenitim vratima, ne biste našli supruga kao što sam ja.'

Bandić kaže da će 2010. godina biti puno teža od 2009: 'Neće biti lakša, to vam jamčim!' Njegov recept za izlazak iz krize je da se 'smršavi država', da se ne troši previše i da se nezaposlenima nađe posao. 'Ono što se radilo u Zagrebu posljednjih 10 godina!'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi