MILANOVIĆ VS. KOSOR, DRUGA RUNDA

'Ja moram otplaćivati kredit, a neki su stan – dobili'

14.06.2010 u 15:52

Bionic
Reading

'Nitko nikome u Hrvatskoj ne isplaćuje plaću. Meni plaću isplaćuju porezni obveznici', rekao je šef oporbe odgovarajući premijerki Jadranki Kosor na današnje prozivke

Milanović kaže kako ga premijerka svojom izjavom nije povrijedila, ali je poručio da u ovakvoj situaciji ne treba biti osoran.

'Ja živim svoj život, živim svoj san', poetičan je bio Milanović, pa dodao kako nije ni njemu lako s obzirom na činjenicu da mora otplaćivati kredit za stan, dok su 'neki ga dobili', aludirajući na stan Jadranka Kosor koji je premijerka 90-ih dobila od MORH-a.

Milanović se osvrnuo i na skupljanje potpisa za referendum o izmjenu Zakona o radu.

'Referendum je poruka Vladi da radi na kriv način i da radi nasilno. To se mora promijeniti', ustvrdio je Milanović.

Pojasnio je kako je sadašnja kvota od 10 posto 'stroga i prohibitivna'.

'SDP je tražio da se promjenama u Ustavu kvota spusti na pet posto. To je i dalje dovoljno visoka kvota za sve šarlatane koji bi referendum raspisivali svaki tjedan', kazao je šef SDP-a, dodavši kako podržava stav predsjednika Josipovića, koji se ne želi previše miješati u referendum o ZOR-u.

Izjavu Vesne Pusić, koja je rekla da se nema namjeru potpisati za referendum, prokomentirao riječima: 'To što ona neće potpisati ne znači da nismo partneri. Ne moramo mi isto razmišljati.'