KARAMARKO KONTRA JOSIPOVIĆA:

'Ja bih zločinca Tita izbacio s Pantovčaka!'

27.06.2014 u 20:14

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u 'Javnoj stvari' HRT-a rekao je da bi on, da je predsjednik države, izbacio bistu Josipa Broza Tita s Pantovčaka

Za Karamarka Tito je vođa antifašista, ali i zločinac koji je zapovijedio ubojstva stotina tisuća ljudi nakon 1945. godine.

Šef HDZ-a time se još jednom upustio u sukob s predsjednikom Ivom Josipovićem koji je prilikom obilježavanja Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, izjavio da Titova bista u njegovu uredu stoji od Franje Tuđmana i da je on siguran da će i dalje ostati, bez obzira na to tko pobijedi na predstojećim predsjedničkim izborima.


Karamarko se još jednom osvrnuo na zadnje ankete prema kojima je HDZ za osam posto popularniji od SDP-a. Ponovio je da on anketama ne vjeruje.

'Prije godinu dana vodili smo osam posto. Garantiram da smo danas 15-ak posto ispred SDP-a', rekao je predsjednik HDZ-a.

Upitan o Ini, Karamarko je rekao da ne dobiva dovoljno informacija o tijeku pregovora s mađarskom stranom, no ono što nas zanima je zaštita hrvatskih interesa u Ini. Istovremeno moramo pokazati da smo prema investitorima prijateljska zemlja te zato tome treba oprezno pristupiti, treba pričekati, naglasio je Karamarko.

Rekao je da ovo što se događa s hrvatskim gospodarstvom već prelazi u agoniju. Vlada je trebala s odgovornošću pristupiti i upitati se javno jesmo li mi ti koji možemo ovu zemlju voditi naprijed, rekao je Karamarko.

Govoreći o predsjedniku Josipoviću, Karamarko je rekao da on u svom mandatu nije ostavio nikakav trag. 'Oko stvari bitnih za malog čovjeka on šuti, nije kritičan prema SDP-u', rekao je Karamarko.