VODOSTAJ I DALJE RASTE

Izvanredno stanje obrane od poplava na Muri

26.06.2009 u 09:15

Bionic
Reading

Zbog visokoga vodostaja rijeke Mure međimurski župan Ivan Perhoč proglasio je izvanredno stanje obrane od poplava, a kako se doznaje u Centru 112 vodostaj rijeke Mure u Murskom Središću u 8 sati iznosio je 463 centimetra i unatrag nekoliko sati raste pet do šest centimetara na sat

Zbog izlijevanja Mure policija je zatvorila županijsku cestu koja vodi od slovenske granice prema Svetom Martinu na Muri te granični prijelaz, a promet preusmjerava na alternativne cestovne pravce te na druge granične prijelaze i sporedne ceste.

Stanje u Murskom Središću i Svetom Martinu na Muri trenutačno je mirno, a najugroženija je Općina Podturen i tamošnje romsko naselje Lonačarevo te Mala Kaniža, izvijestio je Centar 112. Prema podatcima Hrvatskih voda, vodostaj Mure mogao bi rasti do 480 centimetara što bi moglo ugroziti i područje Goričana i Kotoribe.

U Centru 112 očekuju da bi se stanje trebalo početi smirivati, ako neće biti većih pljuskova, budući da je vodostaj Mure u slovenskoj Radgoni u posljednja 24 sata pao 166 centimetara.