VRUĆA OSVETA

Izraelske vojnikinje iz inata objavile nove golišave fotke

05.06.2013 u 11:34

Bionic
Reading

Pripadnice izraelske vojske koje su disciplinski kažnjene zbog postavljanja svojih golišavih slika na Facebooku odlučile su se na taj korak iz inata jer su prethodnog tjedna već bile kažnjene zbog objavljivanja fotografije sličnog sadržaja, piše New York Post, a prenosi srpski portal Blic

Izraelska vojska je potvrdila da su djevojke bile kažnjene zbog prošlotjednog ispada, ali zasad nije poznato hoće li protiv njih ponovo biti pokrenut disciplinski postupak, prenosi Blic.rs

Na društvenim medijima je objavljeno da se radi o djevojkama regrutiranim u bazi na jugu zemlje. Ovaj incident samo je najnoviji u nizu epizoda u kojima mlade Izraelke u vojsci privlače pažnju na sličan način. U izvještaju koji je izdala vojna press služba ne otkrivaju se njihova imena ni detalji o izrečenim kaznama.

Nekoliko puta u posljednjih nekoliko godina pripadnici izraelske vojske dobili su disciplinske mjere zbog postavljanja neprimjerenog sadržaja na društvene mreže.

Prošle godine direktor za društvene mreže u ministarstvu obrane prozvan je 'rasistom' zato što je na Facebook postavio svoju sliku na kojoj mu je lice bilo pokriveno blatom, a potpis ispod slike glasio je 'U Obaminom stilu'.

Izraelski vojnik čija je snimka kako izazovno pleše ispred Palestinke, kojoj su oči bile vezane, postavljena na YouTube 2010. godine također je bio žestoko kritiziran.

Incident se dogodio nakon otkrića fotografija, nastalih iste godine, na kojima je vojnikinja pozirala ispred palestinskih zatvorenika.

Golišave slike izraelskih vojnikinja