Promo

Izložba: 36 mountains

  • Autor: SB
  • Zadnja izmjena 12.02.2013 20:17
  • Objavljeno 12.02.2013 u 11:12
36

36

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ne propustite izložbu 36 Mountains, projekt nastao između Jelene Bando i Guilhema Monceaux te u suradnji s Lega Lega brandom iz Osijeka

'36 Mountains odnosi se na japanskog majstora Hokusaija, koji je poznat po crtežima svojih 36 planina. Samim time je i dizajn blokića japanski te takvim formatom dajemo umjetniku slobodu da ga ispuni list po list ili da sagleda blokić kao cjelinu te ga ispuni poput platna u jednom dahu', kaže Bando.

Lega Lega ekipa je napravila poseban tip notebooka u japanskom stilu, koje su podijelili umjetnicima, a koji su bili slobodni ispuniti ga kako oni to žele, što znači da nije bilo određene teme ili tehnike kojom su se morali voditi. Nakon što su završili s blokićem, vratili su ga nakon čega su izloženi u Galeriji Le Mat u Montpellieru.

'Umjetnike smo osobno birali za sudjelovanje u projektu, nije bilo natječaja. Samim time smo i dobili na raznolikosti crtačkih stilova. Bilo nam je važno da imamo ljude koji ne dolaze samo iz Hrvatske i Francuske, nego iz cijeloga svijeta, kako bismo publici prezentirali što više inozemnih autora.

Usto, spojili smo i umjetnike međusobno jer će dosta naših hrvatskih autora surađivati s Galerijom Le Mat te, koliko smo vidjeli, takvi interesi dolaze i s naše strane', objašnjava Bando te dodaje: 'Izložba u Greti će biti slična onoj u Montpellieru. Postav izložbe je i dalje isti, blokići će biti prezentirani na policama te će biti rastvoreni, tako da publika vidi kontinuitet crteža u jednom pogledu.

Htjeli smo spojiti nešto nama važno, crtanje i ljude, odnosno tu razinu komunikacije. Meni su na pamet pali Lega Lega, jer sam već jednom s njima i s Gretom surađivala te kako su oni super ekipa pristali su sve za nas napraviti.

Poslali smo im dizajn blokića u japanskome stilu, sa 18 stranica s prednje i 18 sa stražnje strane, pa smo i time dobili broj 36. Inače, sada još šaljemo prijedloge galerijama u Berlinu i Parizu pa se nadamo da bi i tamo nešto moglo biti.'

Više o samoj izložbi možete saznati i na Facebooku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi