PROSVJED OD ZAGREBA DO KRKA

'Izgubili smo dostojanstvo i normalnu državu'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.04.2011 11:11
  • Objavljeno 29.04.2011 u 10:16
prosvjed Zagreb-Krk

prosvjed Zagreb-Krk

Izvor: tportal.hr / Autor: Društvena mreža

Trojica entuzijastičnih prosvjednika u pet dana će pješice prijeći 200 kilometara da bi dokazali da je njima, za razliku od Vlade RH, svaki građanin ove zemlje važan. Idu po Rikarda Mihajića Rikija, tzv. solo prosvjednika s Krka

Prosvjednici Danijel, Hrvoje i Denis s Mihajićem Rikijem vratit će se u Zagreb na prosvjed 1. svibnja u Maksimiru. Tijekom etapa priključivat će im se prosvjednici iz drugih gradova koji će ih dijelom ili cijelim putem pratiti.

Riki, odnosno Rikardo Mihajić, je solo prosvjednik koji prosvjeduje za vraćanje imena svome mjestu Melinama na Krku.

'Svuda oko nas vlada sveopće nezadovoljstvo, izgubili smo integritet i dostojanstvo, izgubili smo državu u smislu u kojem bi nas ona trebala braniti, štititi i dati nam dostojanstvo. I sam sam živio i jako dobar i jako loš život - bio sam u ratu, živio sam pod nadvožnjacima, ponekad nisam imao gdje biti, a ponekad je opet bilo dobro, i cijelo vrijeme mislim - pa borili smo se za našu mladost, a sad gubimo, i mi, i oni. Od svojih pozicija i borbi za pozicije oni više ne vide narod! A narod? Narod više ne vidi što je pravedno, ne vidi kuda ide, no jasno mu je da ono što se događa nije i ono što je želio! Ako masa sad zajedničkim djelovanjem ne može napraviti ništa, onda barem pojedinac može dati svoj doprinos!' rekao je Rikardo.

Prosvjednici kažu da šetnjom nastoje pokazati i zajedništvo i dodaju da je svaki prosvjednik bitan te da nitko nije sam.

Šetači su pod nazivom Društvena mreža građana otvorili i bankovni račun na kojega su već počele stizati donacije. Račun je namijenjen isključivo šetačima te ga samo oni mogu koristiti. (Društvena mreža građana
2484008-1500181061 IBAN: HR512484008-1500181061 (RBA))

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi