KRVAVI OKRŠAJ KOD OPATIJE

Izbacivač ubio jednog Keserovića, dugog teško ozlijedio

05.11.2010 u 18:33

Bionic
Reading

Jedna je osoba ubijena, a jedna teško ozlijeđena danas oko 16.30 sati u ugostiteljskom objektu Omega u Jušićima nedaleko od Opatije

Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave primorsko-goranske Tomislava Veršića, u pizzeriji je, nakon verbalnog, uslijedio fizički sukob između trojice mlađih muškaraca te je došlo do uporabe vatrenog oružja. Policija je po dolasku zatekla jednog muškarca koji nije davao znakove života, dok su drugoga djelatnici hitne medicinske pomoći s ozljedama opasnim po život prevezli u KBC Rijeka. Treći je muškarac lakše ozlijeđen.

Veršić je rekao i da su sudionici sukoba otprije dobro poznati policiji, no s imenima nije izlazio. Neslužbeno doznajemo da su stradala braća Keserović, čiji je otac, 52-godišnji ugostitelj Huso, prije dvije godine u Rijeci zbog nesuglasica u prometu nožem ubio Mirka Bibića, vozača u drugom vozilu.

Braća Keserović, neslužbeno doznajemo, napala su ispred pizzerije izbacivača iz Matulja koji im je navodno dugovao novac, a zatim su ušli u Omegu i naručili piće. Izbacivač, zvani Tova, došao je za njima i počeo pucati. Ispalio je više hitaca od kojih su stradala braća Keserović.

Jedan od njih, Alen Keserović, policiji je poznat i po tome što se prije 11 godina sudario s Mirkom Ružićem, tada načelnikom PU primorsko-goranske, oko čega se još uvijek vode sudski sporovi.

Keserovići se vode u policijskoj evidenciji i po tome što je u dvorište njihove kuće prije sedam godina bačena bomba, a počinitelj nikada nije otkriven.

Na mjestu krvavog incidenta u tijeku je očevid kojega vodi istražna sutkinja Županijskog suda u Rijeci, a uz djelatnike policije prisutni su županijski državni odvjetnik te doktor sudske medicine.