SDP-OVAC DAMIR RIMAC:

'Iz vinkovačke Vodoprivrede izvlači se novac za račun HDZ-a'

Damir Rimac

Damir Rimac

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Vinkovci i saborski zastupnik Damir Rimac danas je na konferenciji za novinare u Vinkovcima upozorio na teško stanje u vinkovačkoj tvrtki "Vodoprivreda" d.d. koja je, kako je ustvrdio, pred stečajem ili bankrotom, a dio radnika koji ukazuje na probleme izložen stalnom mobingu ili otpušten

'Tvrtka Vodoprivreda je od strateškog interesa za Vukovarsko-srijemsku županiju i hrvatski Istok, pa pozivam župana Božu Galića, saborske zastupnike i druge nadležne da se što prije raspravi slučaj tvrtke i pokuša spasiti 220 radnih mjesta', rekao je Rimac dodavši da je o stanju u tvrtki izviještena i Krim-policija.

Prema njegovim riječima, iako je u prošloj godini Vodoprivreda imala 100 milijuna kuna prihoda, iskazala je gubitak od četiri milijuna, no stvarni je gubitak oko 10 milijuna kuna.

'Ukupni gubitci tvrtke penju se na preko 30 milijuna kuna (…), a iz tvrtke se izvlače financijska sredstva u korist HDZ-a što odgovorno tvrdim', rekao je Rimac, ustvrdivši da su financijska izviješća lažirana te da su problemi u tvrtki počeli 2006. godine kada je za predsjednika Uprave postavljen Željko Šarčević

Rekao je da 'Vodoprivreda' nije pitanje SDP-a ili HDZ-a već je u pitanju sudbina tvrtke i 220 radnih mjesta.

Rimac je istaknuo da je sa stanjem u tvrtki detaljnije upoznat od malih dioničara koji se boje za sebe i svoju egzistenciju te za sada ne žele istupiti u javnost. Dodao je da se o poslovanju tvrtke vrlo teško dolazi do informacija pa je neistinita informacija da su Hrvatske vode u suvlasništvu Vodoprivrede kako stoji na web stranicama tvrtke.

'Još prošle godine Hrvatske vode su prodale svoje dionice da bi ih kupili mali dioničari koji sada drže 80 posto vlasništva dok Vukovarsko-srijemska županija ima preostalih 20 posto', rekao je Rimac te dodao da su unatoč tome mali dioničari praktično bez prava glasa i bez utjecaja.

Rimac je ustvrdio da su nekim malim dioničarima, koji su ukazivali na probleme, uručeni otkazi nakon što su odbili potpisati nove ugovore kojima im je nuđeno radno mjesto ispod njihovih kvalifikacija. Na njihova radna mjesta uposleni su drugi, rekao je Rimac ocjenjujući da je takvo što protuzakonito.

Upozorio je da su i nekretnine i pokretnine tvrtke pod hipotekom, da se novi strojevi prodaju ispod cijene, a neki novi strojevi Vodoprivrede uzeti na leasing angažirani su u kamenolomima u Dalmaciji kako bi tvrtka podmirila potraživanja podkooperanata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi