LAŽNA DOJAVA IZ DEŽELE

'Iz Slovenije na Pleso stižu teroristi'

08.01.2010 u 17:19

Bionic
Reading

'Iz Slovenije u Hrvatsku u zračnu luku stižu teroristi', poručio je nepoznati ženski glas jutros u 7.30 sati djelatnici šaltera informacija zagrebačkog Plesa, a odmah zatim pozvana je policija i poduzete su potrebne mjere sigurnosti

No, zrakoplovi nisu prizemljeni niti je na bilo koji način zbog dojave o mogućem terorističkom napadu obustavljen ili ograničen rad Zračne luke Pleso.

Iz policije su izvijestili da nema prostora za paniku. Svaka se dojava uzima ozbiljno, rade se potrebne provjere i koraci u identifikaciji osobe koja je iznijela prijetnju. No, u ovom slučaju nije bilo razloga za obustavu normalnog rada Zračne luke, istaknuli su u PUZ-u.

Prema riječima Dubravka Moštaka, dežurnoga koordinatora prometa koji je zaprimljenu dojavu o terorističkom napadu proslijedio policiji, riječ je o neslanoj šali koja nije utjecala na promet putnika i tereta u Zračnoj luci Zagreb.

'Već godinama nismo imali dojave o bombama ili terorističkim napadima, a i kada se dogode, uglavnom je riječ o šalama, i to onim krajnje neozbiljnim', ocijenio je koordinator prometa ističući da je policija preuzela na sebe cijeli posao pronalaska autora ove neslane šale.

O samim motivima jutrošnjeg 'terorističkog' poziva teško je govoriti, no prije nekoliko tjedana u Sjedinjenim Američkim Državama jedna je zračna luka zaprimila sličnu dojavu koju je, zato što joj je šef kasnio na službeni put zrakoplovom, uputila uplašena tajnica. U zračnoj su luci po primitku 'terorističke poruke' podigli stupanj sigurnosne pripravnosti na najvišu razinu, a tajnici prijeti zatvorska kazna, piše Večernji.hr.