PROZVANI IVAN ČEHOK

'Iz medija sam saznao da me USKOK istražuje'

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 12.08.2010 14:22
  • Objavljeno 12.08.2010 u 13:53
Čehok na špici

Čehok na špici

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Varaždinski gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Čehok izjavio je danas da o eventualnoj istrazi USKOK-a protiv njega zbog pogodovanja u prodaji zemljišta ne zna ništa, demantirao da je na bilo koji način nekome pogodovao te potvrdio da su USKOK-ovi istražitelji u proljeće u Varaždinu provodili izvide vezane uz posao zbrinjavanja gradskog smeća

Neslužbeno iz USKOK-a doznajemo da već duže vrijeme provode izvide u Varaždinu, ali zasad nikakva istraga nije pokrenuta.

U telefonskom razgovoru Čehok je Hini rekao da plasiranje informacija o istrazi smatra neozbiljnima. 'Isto toliko znam koliko i vi. Nemam informacije da se protiv mene provodi istraga, ali mi je neobično i čudno da o tome doznajem iz medija. Stvarno je čudno da mediji doznaju o eventualnoj istrazi prije mene', kazao je.

'Svatko neka radi svoj posao, ali mi je neobično da iz medija doznajem o istrazi', rekao je i dodao kako mu je nejasno da se vodi istraga, a da mu prethodno nije skinut saborski imunitet.

'Da bi se protiv mene mogla provesti istraga, prvo mi se mora ukinuti saborski imunitet', kazao je.

Mediji navode da se Čehoka sumnjiči da je pri otkupu zemljišta za Slobodnu zonu Varaždin svojom intervencijom pogodovao Vesni Cesarec, supruzi Čedomila Cesarca, predsjednika varaždinskog HGK, kojoj je nakon toga plaćena dvostruko viša cijena za metar četvorni zemljišta no drugim vlasnicima.

Čehok objašnjava kako lokalna samouprava nema, poput države, pravo na izvlaštenje zemljišta već jedino može prihvatiti ili ne prihvatiti cijenu koju vlasnik traži.

Budući da je cijena koju je vlasnica tražila bila niža od one koju je procijenio ovlašteni vještak, Gradsko poglavarstvo je donijelo odluku o otkupu po cijeni koju je tražila vlasnica, kazao je.

'O cijeni nisam pregovarao ja i ni na koji način nisam bio uključen u to. Ja sam, kao gradonačelnik, samo dao prijedlog Poglavarstvu na odlučivanje', dodao je.

Dodao je i da je Čedomil Cesarec 25 godina stariji od njega, 'tako da nisu bili prijatelji'.

Čehok je potvrdio da je USKOK u proljeće u Varaždinu radio izvide vezane uz posao zbrinjavanja gradskog smeća, koji je dobio varaždinski poduzetnik Davor Patafta bez natječaja u prosincu 2008. Prema tadašnjim zakonskim odredbama taj je posao bilo moguće dobiti bez natječaja ako se radi o interventnoj situaciji, a Čehok je Hini rekao kako je varaždinsko Gradsko poglavarstvo tu odluku moralo donijeti jer Varaždin nema svoj centar za zbrinjavanje otpada.

'Varaždin nema svoj centar za zbrinjavanje otpada, već ga balira i morali smo donijeti odluku o zbrinjavanju', kazao je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi