ZANINOVIĆ NA HDZ-OVOG KANDIDATA

Ivaniševiću izvukli slučaj mešetarenjem nekretnina iz 1996.

08.05.2013 u 16:22

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat za splitskog gradonačelnika Tomislav Zaninović i kandidat za njegovog zamjenika Andro Ozretić danas su pozvali HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića da povuče svoju kandidaturu zamjerivši mu da je, po njima, manipulacijom stekao poslovni prostor u središtu Splita po povlaštenoj cijeni, a Ivanišević je te optužbe odbacio

Kako su istaknuli Zaninović i Ozretić, Vjekoslav Ivanišević je bio član Upravnog odbora Urbanističkog zavoda Dalmacije 1996. godine, i u tom svojstvu, po njihovim navodima, sudjelovao u donošenju odluke po 'Javnom natječaju' na kojem je prihvaćena ponuda Gorane Ivanišević koja je po minimalnoj cijeni kupila prostor u centru Splita, kod Đardina u Zagrebačkoj 5, a cijena tog prostora 'odgovarala je cijeni prostora u Dalmatinskoj zagori, a ne u strogom središtu Splita'.

'Kod prodajne cijene prostora uzeta je u obzir činjenica je riječ o majci poznatog tenisača (Goran Ivanišević) čije su sportske zasluge uzete u obzir kod odluke o prodaji prostora gospođi Ivanišević', istaknuli su Zaninović i Ozretić.

Po njihovom tumačenju nije sporna činjenica 'da se kada su u pitanju vrhunski sportaši za Split i Hrvatsku, a Goran Ivanišević to svakako jest, kod prodaje nekretnina u gradskom vlasništvu može uzimati u obzir ta oklonost', no, nekretnina dobivena ili kupljena na takav način 'ne smije biti predmet daljnjeg trgovanja, poglavito je nedopustivo da po toj povlaštenoj cijeni za neku zaslužnu osobu dođe u vlasništvo neke druge osobe'.


'Upravo se to dogodilo u slučaju atraktivnog prostora u Zagrebačkoj 5, jer je od gospođe Ivanišević taj prostor odmah kupio Vjekoslav Ivanišević, dakle ista osoba koja je kao član Upravnog odbora Urbanističkog zavoda Dalmacije sudjelovala u donošenju odluke o prodaji prostora gospođi Ivanišević i to po minimalnoj (nabavnoj) cijeni', istaknuli su Zaninović i Ozretić.

Oni su ustvrdili da je Vjekoslav Ivanišević 'po povlaštenoj a ne tržišnoj cijeni došao do prostora površine 200 metara četvornih u kojem i danas posluje njegova tvrtka', te da tu 'nije uračunat podrumski prostor od 60 metara četvornih'.

Vjekoslav Ivanišević je odbacio ovakve optužbe ocjenivši kako su to Zaninovićeve objede. Zaninović je u pozivu na svoju današnju konferenciju za novinare naveo da će njena tema biti: 'Kako je Vjekoslav Ivanišević beskrupuloznom manipulacijom došao do vlasništva atraktivnog poslovnog prostora u centru Splita'.  Ivanišević je održao konferenciju za novinare prije Zninovićeve te su ga novinari pitali kako komentira te optužbe, a Ivanišević je kazao kako su 'objede Zaninovićev program' i izrazio žaljenje što gradonačelnički kandidat Zaninović 'na neki način baca sjenu na naše divne olimpijke na koje smo ponosni'.

Tomislav Zaninović je brat poznatih hrvatskih sportašica Ane i Lucije Zaninović koje su nastupale na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i koje su osvojile više odličja na svjetskim i europskim natjecanjima u taekwandou.