POČELE OLUJE

Istru pogodila razorna tuča, Gospić ostao bez struje

Bionic
Reading

Hrvatski prognostički portali, Meteoalarm i Crometeo, izdali narančasto upozorenje za većinu Hrvatske. Opasno vrijeme koje podrazumijeva i moguće ljudske žrtve najavljeno je za sve regije osim osječke i kninske. Mediji javljaju da je dijelove Istre pogodila razorna tuća

Nevrijeme je već počelo divljati na istarskom području.

Kako piše portal Istramet.hr, tijekom poslijepodneva je istočnije od Pazina i na Buzeštini došlo do jakog razvoja oblaka u obilje grmljavinske aktivnosti, a prema dojavama s terena udari munje uzrokovali su nekoliko požara.

U Cerovlju je palo 12 mm kiše, dok je na Buzeštini osjetno osvježilo uz pad temperatura zraka za 10-ak stupnjeva Celzija.

Nakon niza vrućih dana, dolazak ciklona Emilije donosi osjetno osvježenje, ali i jako nevrijeme krajem današnjeg dana i u nedjelju.  Pljuskovi grmljavinom očekuju se na području Zagreba, Dubrovnika, Gospića, Karlovca, Knina, Osijeka, Rijeke i Splita.

Kako javljaju mediji, zbog oluje je bez struje ostao Gospić.

HAK pak javlja da se zbog jake kiše na autocesti A1 između čvora Karlovac i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine. Posebno je jako nevrijeme na području Gospića, a zbog nestanka električne energije ne radi promjenljiva svjetlosna signalizacija.

Tuča u Buzetu