POSLODAVCI I SINDIKATI SLOŽNI

Istražite Vidoševićevu imovinu!

12.11.2013 u 14:59

  • +16

Pretres stana Nadana Vidoševića

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/24sata

Bionic
Reading

'Privođenje Nadana Vidoševića bilo je logično i potpuno očekivano nakon što je izbila afera oko nestalog novca. Bilo je jasno da će glavni čovjek Hrvatske gospodarske komore morati kazati što misli o tome', reakcija je donedavnog predsjednika dalmatinskog ogranka Hrvatske udruge poslodavaca Hrvoja Marušića

Marušić je inače gradski vijećnik i član HDZ-a, no u slučaju HGK daje podršku SDP-ovu ministru poduzetništva i obrta Gordanu Marasu. 'Pozivam ga da ustraje u svojoj inicijativi i ima našu podršku u demonopoliziranju svih komora. HGK mora nastaviti postojati, ali ako radnici imaju pravo birati hoće li biti članovi bilo kojeg sindikata - onda se to pravo mora dati i poslodavcima', smatra Marušić.

'Ako čovjeku na čelu jedne monopolističke institucije pred nosom nestane 32 milijuna kuna, onda je logično da ga se dovede i potakne na polaganje računa. Jako i glasno upozoravali smo da je HGK monopolist koji nikome ne polaže račune i normalno da sve to skupa izaziva veliku sumnju', dodao je čelnik dalmatinskog HUP-a. Upitali smo ga i za nesrazmjer Vidoševićeve osobne imovine s njegovim prihodima pa je kazao da bi se time zbilja trebalo pozabaviti.

'To treba dobro i pošteno istražiti. Činjenica jest da je on dugo godina na čelnim pozicijama i da postoji mogućnost da je dio imovine zbilja zarađen, ali sada je na Vidoševiću da dokaže neke stvari', zaključuje Marušić, uz neizostavnu napomenu da se sve velike afere u Hrvatskoj događaju u monopolističkim društvima koja se loše nadziru.
'Remetinac se puni ljudima iz javnog sektora, ne sjećam se kada je nekog privatnika privela policija', dodaje.

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević također tvrdi da primanja Vidoševića i njegove supruge nikako nisu mogla omogućiti stjecanje tolike imovine.

'Bogatstvo koje je u nesrazmjeru s primanjima svih ovih godina pokazuje da su se pojedinci bogatili siromašeći građane, iako nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže sudskim postupkom', kazao je Matijašević.