IDS-OVCI KRENULI U KAMPANJU

Istra brani i gradi - multikulturalnost, multietničnost, antifašizam

08.05.2017 u 22:56

Bionic
Reading

Svoje kandidate za istarskog župana, gradonačelnika Pazina te načelnice i načelnike općina s područja Pazinštine, Istarski demokratski sabor (IDS) predstavio je u ponedjeljak navečer na prvoj predizbornoj tribini u Pazinu gdje je istaknuto kako podržavaju vrijednosti za koje se Istra zalaže - multikulturalnost, multietničnost, antifašizam

Kandidat za pazinskog gradonačelnika Renato Krulčić poručio je da povjerenje sugrađana prihvaća s velikom odgovornošću te ustvrdio da je politika koju vodi IDS "politika spajanja koja objedinjuje, neovisno je li riječ o selu, gradu ili županiji". "To je politika koja je doista promijenila Pazin", dodao je.

Naglasio je kako su stvorili uvjete dobrog života za sve svoje sugrađane, ali i da će još puno ideja i projekata u narednom mandatu realizirati. 

Kandidat za istarskog župana Valter Flego podsjetio je da je u protekle četiri godine u Istri otvoreno više od 1.200 radnih mjesta, nezaposlenost je pala na svega 6,1 posto, izgrađeno je sveučilište i menza u Puli. Rekao je i da se smanjila nezaposlenosti mladih za čak 52 posto i da su se povećale stipendije za 30 posto. Počela je, dodaje, gradnja Opće bolnice.

"Razgovarali smo, tražili rješenja i zajedno smo uspjeli prevladati sve izazove. Ni jedna općina i grad niti županija sami ne mogu puno napraviti. Zato njegujemo zajedništvo, jer zajedno imamo veliku snagu", istaknuo je Flego.

U iduće četiri godine u planu im je otvoriti još tisuću novih radnih mjesta, uložiti oko 200 milijuna kuna u gospodarstvo te otvoriti 700 novih pripravničkih mjesta. 

"Završetak gradnje i opremanje bolnice je svakako prioritet, kao i domovi za starije i nemoćne u što ćemo uložiti još 76 milijuna kuna. Nastavit ćemo graditi Istarski Ipsilon, razvijati širokopojasni Internet i na EU fondove prijaviti projekt izgradnje velikog putničkog terminala", naglasio je Flego.

Flego je poručio da su u svemu tome najvažnije istarske temeljne vrijednosti koje Istra "neumorno brani i gradi", a to su multikulturalnost, multietničnost, antifašizam i suživot. 

Predsjednik IDS-a Boris Miletić poručio je kako "IDS nema nerealna obećanja jer zna što i koliko može".

Možemo puno i to smo pokazali. Želimo biti uz bok najboljih u Europi. Imamo ljude koji su velik dio svog života odlučili staviti na raspolaganje za opće dobro i napredak svoje općine, grada, županije, zaključio je Miletić ocijenivši kako jak IDS u Istri znači uvažavanje i poštivanje njihovih vrijednosti i u cijeloj zemlji te realizaciju strateških projekata za još bolju Istru.