PROPAO IM POSAO S DROGOM?

Isti razbojnici opljačkali Finu i Erste banku, mogli bi napasti ponovo

Bionic
Reading

Po gotovo istovjetnom scenariju po kojem je u ponedjeljak opljačkana poslovnica Erste banke u City centu one u Splitu, opljačkana je jučer ujutro i poslovnica Fine u Kaštel Lukšiću. Opisi razbojnika su izrazito slični, a i prepad se dogodio u slično vrijeme i na isti način.

Dvojica na skuteru, u kombinezonima i s kacigama na glavi, dovezla su se pred Finu oko 8.45, jedan je ostao na skuteru odmah ispred ulaza, dok je drugi uz povike zaprijetio zaštitaru i zaposlenicima. Prema neslužbenim informacijama, odnijeli su 40-tak tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija

Djelatnici Fine su, nakon što su se razbojnici dali u bijeg, istrčali za njima kako bi mogli policiji pokazati kojim su putem pobjegli. Policajci su zaista uspjeli donekle rekonstruirati rutu bijega – pljačkaši su pobjegli uličicama kroz staru jezgru Lukšića.

Prepad se do u detalje poklapa s pljačkom Erste banke koja se u City centru one odigrala dan ranije. I tu su u pitanju bila dvojica pljačkaša, od kojih je jedan upao u poslovnicu banke dok je drugi čekao na skuteru. U oba slučaja korišteno je za prijetnju vatreno oružje, a fizički se opis napadača također podudara.


'Činjenica da su pljačkali dva dana zaredom vjerojatno ukazuje da je riječ o počiniteljima koji su u nekom problemu s novcem – odnosno, vjerojatno nekome duguju ozbiljan novac kojeg moraju što prije vratiti. Ne bi me iznenadilo da je riječ o nekom poslu s drogom koji nije dobro završio, pa se sad trebaju pokriti računi. U ponedjeljak vjerojatno nisu došli do onoliko novca koliko im treba, pa su ponovili sve odmah dan kasnije.

Ne bi me iznenadilo ni da je riječ o nekome lokalnom iz Kaštela. Finu je odabrao netko tko dobro poznaje Lukšić, nije lako bježat uskim kaletama, znat kuda treba vozit. Ako su zaista u gužvi zbog novca, nisu imali vremena planirat neki novi veći prepad, već su išli na sigurno', kaže sugovornik Slobodne iz redova policije.

Spominje da je na području Županije u posljednja dva mjeseca bilo više zapljena droge.

Više pročitajte ovdje