MUK S VRHOVNOG SUDA

Istekao rok za Mustačevo izručenje, no još nije sve gotovo...

03.03.2014 u 15:13

Bionic
Reading

Nakon više od mjesec i pol, Vrhovni sud i dalje nije donio odluku o žalbi na izručenje Zdravka Mustača koju je podnijela udovica likvidiranog emigranta Stjepana Đurekovića. Rok za zaključivanje postupka izručenja Mustača po Europskom uhidbenom nalogu istekao je 1. ožujka

No nije sve gotovo, rok može biti produljen za mjesec dana, tako da bi se Vrhovni sud o žalbi Gizele Đureković trebao odlučiti do travnja. Njezin odvjetnik Siniša Pavlović kaže kako je postupak izručenja otvoren dokle god postoji otvorena žalba. Nije mu poznato zašto je rok prekoračen, no to ga previše ne brine.

'Naravno da bismo voljeli da je to već riješeno, no mi smo naviknuli na čekanje. Ovo ranije s Perkovićem i Mustačem se odvilo jako brzo, za naše uvjete munjevito. Inače je normalno da se čeka, po pola godine, godinu dana na odluku o žalbi', poručuje Pavlović ne želeći davati daljnje komentare.


Podsjetimo, Vrhovni sud treba odlučiti o dvije žalbe Gizele Đureković. Prva se odnosi na činjenicu da joj Županijski sud u Velikoj Gorici koji je donio odluku o neizručenju Mustača uskratio mogućnost žalbe jer nije stranka u postupku izručenja.

Tako da bi Vrhovni sud najprije trebao odlučiti ima li Gizela Đureković pravo na žalbu. Ako presude u njezinu korist, moraju donijeti odluku i o njezinoj žalbi na samu odluku o neizručenju.
Kada će Vrhovni sud razmatrati ovaj predmet, nismo uspjeli doznati od glasnogovornika suda Dražena Tripala koji nije dostupan za izjave.