ZAŠTO SAM LJUT NA MILANOVIĆA

Ispovijest 'zviždača' iz Knina koji ne zna zviždati

07.08.2013 u 15:46

Bionic
Reading

Luka Kozina, 61-godišnji zviždač iz Knina, ispričao je za tportal zašto je dobacivao premijeru Zoranu Milanoviću tijekom njegovog govora za obljetnicu Oluje. Zviždao, kaže, nije jer zviždati ne zna. 'Samo sam hučao', napominje. Zamjera policiji što ga je alkotestirala i zbog 'napuhanih' promila cijelu noć držala u stanici

'Ja sam Milanoviću vikao da kako može za 50 kuna ljetovati na Hvaru sa 20 tjelohranitelja dok radnici i penzioneri kopaju po smeću. Usto sam i hučao. Ovo pokazuje da u Hrvatskoj nema ni 'd' od demokracije', počinje priču ovaj dragovoljac Domovinskog rata. Na ratištu je proveo čak 1.685 dana, što potvrđuje i Registar branitelja. Radio je u splitskoj željezari dok nije propala, a tada je otišao u mirovinu.

Dijagnosticiran mu je i PTSP. Živi od četiri tisuće kuna mirovine koju, kaže, troši uglavnom na svoje petero djece i troje unučadi. Kaže da u svijetu državnike gađaju narančama i bananama. Iako nikakvo voće nije bacao, kninski su ga policajci priveli 5. kolovoza oko 20.30 sati. 'Sve su mi to poznanici, rekli su mi samo da će mi uzeti izjavu. Kazali su da se vani slabo vidi pa da idemo u policiju. Gledali su me vani dok sam s poznanikom pio piće. Pitao sam zašto me alkotestiraju kada je to bilo u 11, tada nisam pio. Bio sam trijezan, čekali smo generale', priča nam Kozina.


Ipak, po njega je stigao policijski kombi te je Kozina završio na dvosatnom ispitivanju. Napuhao je 1,33 promila pa su mu rekli da ga moraju zadržati dok se ne otrijezni. 'Rekao sam im da trebam lijekove, a oni su mi rekli da će mi žena donijeti. Pa ona ne zna gdje stoje jer ih ja sakrivam zbog djece. Na to su mi rekli da će mi poslati doktoricu, no ni to se nije dogodilo', prepričava. Sutradan su ga iza podneva odveli prekršajnom sucu koji je također uzeo njegov iskaz, ali i iskaze svjedoka te policijskog snimatelja koji je skup zabilježio kamerom.

Rečeno mu je da će se braniti sa slobode i da mu 'ne gine' kazna. Kozina pak poručuje da kaznu ne može platiti te kako radije ide u 'rešt'.