vremenska prognoza

Iskoristite posljednji dan sunca, već sutra stiže kiša

25.04.2021 u 08:22

Bionic
Reading

I u nedjelju će još biti pretežno sunčano, te većinom toplije nego u subotu, ujutro samo ponegdje uz mogućnost slabog mraza, uglavnom u gorju.

Prevladavat će sunčano. Poslijepodne i osobito prema večeri uz lokalno jači razvoj oblaka u najzapadnijim područjima moguć je i poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti Istre i Gorskom kotaru potom i u središnjoj Hrvatskoj.

Vjetar uglavnom slab, u drugom dijelu dana ponegdje umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a u gorju i na Jadranu jugozapadni i zapadni.

Najviša dnevna temperatura u većini krajeva između 17 i 22 °C.

Mjestimice već potkraj nedjelje, te osobito početkom novoga tjedna stiže nova promjena vremena, u većini krajeva i niža dnevna temperatura zraka. Prevladavat će oblačno, povremeno uz kišu, osobito na Jadranu i izraženije pljuskove s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati često umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, a na Jadranu umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu od utorka bura, prenosi HRT.

Od srijede sve više sunčanog vremena, uz ponovni porast dnevne temperature zraka, ali i dalje nestabilno, uz lokalne pljuskove koje može pratiti i grmljavina.

Vjerojatnost za diljem Hrvatske dugotrajnije stabilnije, suho i sunčano razdoblje povećava se tek u prvoj polovici svibnja, a mogućnost negativnog djelovanja Sunčevih zraka na osjetljiviju kožu već postoji.