PREDSJEDNICA U SAD-U

Iseljenici mnogo očekuju od mandatara Oreškovića

04.01.2016 u 10:47

Bionic
Reading

Prvi radni dan u 2016. predsjednica Kolinda Grabar Kitarović provela je s hrvatskom zajednicom u Chicagu. Poručila im je kako je u prvoj godini njenog predsjedničkog mandata puno toga napravljeno, no da ima još puno posla. Hrvatski iseljenici mnogo očekuju od mandatara za sastav nove vlade Tihomira Oreškovića, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju tijekom posjeta Chicagu

Na donatorskoj večeri u Hrvatskom kulturnom centru oko 600 iseljenika predsjednici je uručilo ček vrijedan deset tisuća dolara za Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca.

Na pitanje zašto je prvi radni dan u 2016. došla u Chicago, predsjednica je rekla kako je čekala da se konstituira Sabor da može otići iz države.

'A kako smo posjet Minnesoti radi obilježavanja 20. godišnjice suradnje između Hrvatske i države Minnesota odgađali zbog izbora, zbog konstituiranja Sabora odlučila sam to odraditi sada i odraditi ovaj brzinski, skromni, ali osjećajima jako ispunjeni posjet hrvatskoj zajednici Chicagu sada', rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Istaknula je kako su ondje velika očekivanja od novog mandatara.

'Vidi se i nova razina optimizma koja se rađa među hrvatskim građanima i narodom kako u domovini tako i ovdje u svijetu. Vjerujem da kroz to zajedništvo u ispunjavanju zajedničkih ciljeva, bolji život u boljoj Hrvatskoj, možemo doista učiniti puno', naglasila je predsjednica.

Rekla je i kako je često dolazila u Chicago u ovu zajednicu.

'Došli smo ovdje kao među prijatelje, među obitelj. Ja držim ove ljude ovdje svojom obitelji, kao uostalom cijelu našu hrvatsku zajednicu u svijetu. I svaki hrvatski kutak koji pohodim drago mi je da ljudi tako reagiraju.'

Na donatorskoj večeri u Hrvatskom kulturnom centru oko 600 iseljenika predsjednici je uručilo ček vrijedan deset tisuća dolara za Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca.

Posted by HRT Vijesti on 3. siječnja 2016