PORUKA ALI HAMNEIA

Iranski ajatolah: 'Smrt Americi' je protiv Trumpa, a ne Amerikanaca

08.02.2019 u 11:47

Bionic
Reading

Iranci će uzvikivati "Smrt Americi" sve dok Washington bude provodio neprijateljsku politiku, ali je taj slogan usmjeren prema predsjedniku Donaldu Trumpu i američkim čelnicima, a ne američkom narodu, izjavio je u petak iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei

"Sve dok Amerika bude zla, iranska nacija neće odustati od (slogana) 'Smrt Americi'", rekao je Hamnei na skupu časnika iranskih zračnih snaga u povodu 40. godišnjice iranske islamske revolucije, objavljeno je na njegovoj službenoj internetskoj stranici.

Trump se prošle godine povukao iz iranskog nuklearnog sporazuma sa svjetskim silama postignutog 2015. i ponovno je nametnuo sankcije Teheranu zadavši time udarac gospodarstvu te zemlje.

"Smrt Americi znači smrt Trumpu, (savjetniku za nacionalnu sigurnost) Johnu Boltonu i (državnom tajniku Mikeu) Pompeu. To znači smrt američkim čelnicima", kazao je ajatolah.

Europski potpisnici nuklearnog sporazuma pokušavaju spasiti taj dogovor, ali Hamnei kaže da im se ne može vjerovati kao ni Amerikancima.

EU je pojačao kritike na račun iranskog raketnog programa dok je i dalje predan nuklearnom sporazumu iz 2015.