ODBACILI I ZAHTJEV PALESTINE U UN-U

Iran upozorio Izrael da može očekivati 'paralizirajuće udare'

01.10.2011 u 16:28

Bionic
Reading

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, u subotu je odbacio palestinski zahtjev za punopravnim članstvom u UN-u, ocijenivši da bi bilo kakav dogovor koji prihvaća postojanje Izraela zauvijek ostavio 'kancerozni tumor' kao prijetnju sigurnosti Bliskog istoka

'Bilo koji plan koji predviđa podjelu Palestine se odbacuje', izjavio je Hamenei govoreći o palestinskom pitanju.

'Plan o dvije države nije ništa drugo doli kapitulacija pred cionističkim zahtjevima i priznavanje cionističkog režima na palestinskoj zemlji', dodao je.

Kao vođa zemlje kojoj prijeti izraelska i američka vojna akcija, ajatolah Hamnei je upozorio židovsku državu i njezine saveznike da mogu očekivati 'paralizirajuće udare' koje neće spriječiti ni NATO-ov raketni štit.

Iran radi na nuklearnom programu za koji Sjedinjene Države i Izrael kažu da cilja na proizvodnju atomskih bombi, što ta zemlja odbacuje.

Izraelski saveznik Sjedinjene Države obećale su uložiti veto na zahtjev Palestinaca za punim članstvom u Ujedinjenim narodima ako dođe do glasovanja o njemu u Vijeću sigurnosti. O tom zahtjevu sada raspravlja Odbor Vijeća sigurnosti za primanje novih članova u Ujedinjene narode.