ANKA MRAK TARITAŠ

'Intimno sam očekivala bolju poziciju na izbornoj listi'

20.07.2016 u 22:18

Bionic
Reading

Anka Mrak Taritaš, potpredsjednica HNS-a, gostujući u Dnevniku televizije N1 kazala je da je intimno očekivala bolju poziciju na izbornoj listi za predstojeće parlamentarne izbore i da bi joj u tom slučaju sigurno bilo lakše

Podsjetimo, HNS je nakon sjednice Predsjedništva u srijedu objavio imena njihovih kandidata i mjesta na kojima će se nalaziti na izbornim listama. Mrak Taritaš postavljena je na osmo mjesto u drugoj izbornoj jedinici što je pozicija na kojoj je bila i na prošlim izborima kada je zahvaljujući više od osam tisuća preferencijalnih glasova stigla u Sabor.

Unatoč tom dobrom rezultatu, činjenici da je potpredsjednica stranke i da je bila najpopularnija ministrica u Vladi Zorana Milanovića opet je dobila istu poziciju. Iako se spekuliralo da bi mogla biti četvrta u drugoj, no to se nije dogodilo.

'Nekako je prirodno da sam u drugoj jer ja sam rođena Bjelovarčanka, a u Zagrebu živim i radim. Da sam bila postavljena na višu poziciju koja garantira ulazak u Sabor, išla bih okolo po terenu i pomagala kolegama. Ovako će se morati skoncentrirati na svoju izbornu jedinicu', naglasila je Mrak Taritaš.

Dodala ja da nije rođena kao saborska zastupnica i kao ministrica i da vjeruje kako će izboriti za svoj mandat.

Upitana hoće li ponovno biti ministrica ako Narodna koalicija pobijedi na izborima, kazala je kako bi voljela raditi taj posao jer ima dosta ideja.