druga zaplijena

Inspektor Duks nanjušio marihuanu i razotkrio vozača Golfa

06.02.2019 u 13:24

Bionic
Reading

Inspektor Duks pomogao je u nedjelju porečkoj policiji i nanjušio u kutiji zvučnika u prtljažniku Golfa pulskih registracija 1.384 grama marihuane. Od kada je stupio na policijsku dužnost ovo mu je druga zaplijena

Porečkoj policiji u nedjelju je oko 18.30 sati u pomoć priskočio inspektor Duks, službeni pas za detekciju droga. Policija je, kako je priopćeno iz PU istarske, na državnoj cesti kod skretanja za Badernu zaustavila Golf pulskih registarskih oznaka za čijim je upravljačem sjedio 25-godišnjak.

Posumnjali su kako bi se u vozilu mogla nalaziti droga, pa su angažirali službenog psa za detekciju droge, popularnog inspektora Duksa. On je u kutiji zvučnika smještenog u prtljažniku automobila nanjušio 1.384 grama marihuane.

Zbog sumnje da su drogu posjedovali radi daljnje preprodaje, policija je kazneno prijavila 25-godišnjeg vozača i 18-godišnjaka koji se s njim nalazio u automobilu te su u večernjim satima u ponedjeljak privedeni u pritvorsku jednicu PU istarske.

Inspektor Duks Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU istarska

Popularni četveronožni inspektor Duks, jedan je od pasa kojega je Ministarstvo unutarnjih poslova kupilo u sklopu raspisanog natječaja od tvrtke specijalizirane za kupoprodaju radnih pasa. Ovaj njemački kratkodlaki ptičar na 'dužnost' je stupio prije tri mjeseca. Ovo mu je druga zaplijena droge u samo nekoliko tjedana.

Prošlog je ponedjeljka, naime, na autobusnom kolodvoru u Puli pronašao preko kilogram heroina.