PULA E-GRAD

Informatičari pulskom gradonačelniku dodijelili Kristalni globus

13.12.2012 u 19:59

Bionic
Reading

Hrvatski informatički zbor (HIZ) dodijelio je gradonačelniku Pule Borisu Miletiću Kristalni globus, priznanje za doprinos u uvođenju i primjeni europskih i svjetskih normi u informatičkoj tehnologiji

Naime, dosad je više od 70 zaposlenika, na čelu s gradonačelnikom, pročelnicima i njihovim pomoćnicima, djelatnicima pulske gradske uprave i gradskih poduzeća bilo uključeno u neki od ECDL programa, što još nije zabilježeno ni u jednoj državnoj upravi u Hrvatskoj.

Pulski gradonačelnik, prilikom današnjeg prijema u Komunalnoj palači predstavnika HIZ-a, zahvalio se na odanom priznanju i prepoznavanju napora koji Grad Pula ulaže u poboljšanju usluga građanima, napomenuvši kako su za priznanje ponajviše zaslužni djelatnici Grada Pule, koji su se priključili ovoj inicijativi polaganjem ECDL tečaja pri pulskom Pučkom otvorenom učilištu, koje je jedno od testnih centara.

'Sve gradske uprave uskoro će morati postati što brže i efikasnije u pružanju usluga e-poslovanja građanima jer se sljedeće godine pridružujemo Europskoj Uniji čiji je jedan od strateških razvojnih ciljeva za 2020. širenje informatičke pismenosti', napomenuo je Miletić, dodavši kako se u pulskoj gradskoj upravi uvođenjem e-predmeta povećala i transparentnost poslovanja.

Predsjednik HIZ-a Marijan Frković, pohvalivši zalaganje pulske gradske uprave u izgradnji e-grada,i poručio je kako Grad Pula može poslužiti kao ogledni primjer drugim lokalnim upravama. Naime, bez obzira na ekonomsku krizu, gradonačelnik Miletić je upućivanjem službenika, kao i vlastitom edukacijom i certifikacijom prema ECDL programu, ukazao na značaj izobrazbe u upravnim tijelima.