sazvali predsjednica i premijer

S Pantovčaka poslali priopćenje; evo koje su bile teme na Vijeću za nacionalnu sigurnost

17.12.2018 u 11:38

Bionic
Reading

Stanje informacijske sigurnosti u Hrvatskoj i trendovi migracijskih kretanja našli su se u fokusu druge ovogodišnje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost koju su sazvali predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković

Sukladno ranijoj najavi, održana je druga ovogodišnja sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, koju su sazvali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, priopćili su iz Ureda predsjednice.

Na njoj se raspravljalo o stanju informacijske sigurnosti, ali i odnosima Hrvatske i susjednih zemalja, kao i trendovima migracijskih kretanja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Tomislav Bušljeta / Ured predsjednice

U području neklasificiranih podataka Vijeće za nacionalnu sigurnost donijelo je dvije odluke i jednu preporuku državnim tijelima, prvenstveno s ciljem podizanja svijesti, znanja i učinkovitosti državnih institucija Republike Hrvatske.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Tomislav Bušljeta / Ured predsjednice

Bilo je govora i o odnosima Hrvatske i susjednih zemalja te trendovima migracijskih kretanja u okružju. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti, Vijeće za nacionalnu sigurnost u redovitoj proceduri odobrilo je uspostavu suradnje sigurnosno-obavještajnim agencijama s partnerskim stranim službama, kao i Godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2019. godinu, te Godišnji plan za rad Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti za nadolazeću godinu.

Vijeće za nacionalnu sigurnost Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ana Marija Katic