REAGIRALA POLICIJA

Incident na skupu Kolinde Grabar Kitarović

10.12.2014 u 10:27

  • +5

Incident na skupu Kolinde Grabar Kitarović

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Pred kraj skupa HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinda Grabar Kitarović u Zagrebu, odakle je poručila građanima da će zajedno od Hrvatske učiniti zemlju optimizma, domoljublja, europskih vrijednosti, poduzetništva, dogodio se incident

Jedna žena je povicima 'Lopovi, lopovi' isprovocirala nekoliko okupljenih simpatizera Kolinde Grabar Kitarović, koji su fizički nasrnuli na nju te je bacili na pod, nakon čega je reagirala policija.

Na fotografijama s mjesta događaja vidljivo je kako joj je jedan muškarac pokušao staviti ruku na lice i spriječiti je u daljnjem izvikivanju uvreda.


Prema službenom priopćenju dežurnog službenika Policijske uprave zagrebačke, djevojka čiji identitet nije bio poznat, u utorak oko 21.30 na kraju obraćanja Kolinde Grabar Kitarović počela je prema bini glasno vikati 'lopovi', te nastavila izvikivati vulgarnosti. Nekoliko osoba koje su bile do nje prišle su joj i došlo je do naguravanja u kojem je djevojka pala na tlo, piše Jutarnji list. U policiji nisu sa sigurnošću mogli reći je li srušena.

Mladić koji je bio s njom u društvu to je snimao svojim mobitelom, a kad je uperio objektiv prema osobama, one su krenule prema njemu i pokušale ga spriječiti u daljnjem snimanju. I on je pao i to na djevojku koja je za to vrijeme već bila na tlu.

U tom trenutku došli su službenici policije. Djevojka i mladić odbili su liječničku pomoć, a u utorak do kasno navečer trajalo je istraživanje događaja koji zasad sigurno ima tek elemente narušavanja javnog reda i mira, navodi Jutarnji.